ARVO KOKAKOOL | Ahjus küpsetatud kihiline kartulivorm

 (9)
ARVO KOKAKOOL | Ahjus küpsetatud kihiline kartulivorm
Foto: Shutterstock

Pärast uhkeid pidusööke kulub ära midagi lihtsat ja toitvat. Hobikokk Arvo Kassin näitab, kuidas valmistada kihilist kartulivormi.

Koostisained:

  • 1 kg kartuleid
  • 1 muna
  • 400 g hakkliha
  • 250 g seeni (konserveeritud šampinjone)
  • 1 porgand
  • 2 sibulat
  • 20 g võid
  • 3 spl hapukoort
  • 30 g riivitud juustu
  • maitse järgi soola ja must pipart

Valmistamisjuhised:

Keeda kartulitest põree ja jahuta. Praegu hakkliha koos sibulaga pannil. sedasama tee ka seente ja trivitud progandiga.

Lisa kartulipüreese üks muna ja teise muna valge osa. Jaga kartulipüree kolmeks osaks. Üks osa aseta küpsetusvormi ja tasandada. Selle peale laota hakklihasegu, seejärel teine osa püreest ning laota selle peale seene-porgandisegu. Kõige peale kanna kolmas osa kartulipüreest.

Pealt määri vorm munakollase, või ja hapukoore seguga.

Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30-40 minutit.

Serveeri hapukoore ja köögiviljaga.

PENSIONILE JÄÄNUD EHITAJA KÖÖGIS
Arvo Kassin on uskumatu mees. Ta avastas pensionile jäädes huvi toidutegemise ja kokanduse vastu ning on sellele kirglikult pühendunud. Õpib iga päev midagi uut, vaatab kokandussaateid ja videosid, otsib retsepte ja valmistab perele maitsvaid roogasid. Arvo teeb oma toidutegemistest videod ja laeb need üles isiklikku blogisse ning Facebooki. Tema kokanduslehel „Igast nurgast” on üle 5300 jälgija.

Pikemalt saad Arvo Kassinist lugeda SIIT.


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare