ARVO KOKAKOOL | Kardemonimaitseline eelkergitusega röstsai


ARVO KOKAKOOL | Kardemonimaitseline eelkergitusega röstsai
Foto: Kaader videost

Hobikokk Arvo Kassin juhendab, kuidas küpsetada kodus mõnusalt kardemonimaitselist saia, mida väga hästi rõstida kõlvab. Retsept on pärit raamatust "Eesti rahvatoite" (1981).

Koostisained:

  • 500 ml piima
  • 25 g pärmi
  • 1 tl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl kardemoni
  • 70 g sulatatud võid
  • 800-850 g jahu
  • munakollane - pealt määrimiseks
  • seesami- ja mooniseemneid - puisteks

Küpsetada ahjus 190 kraadi juures ja 25-30 minutit. Pärast ahjust väljavõtmist piserdada veega.

Juhiseid saia kergitamiseks ja küpsetamiseks vaata videost:

PENSIONILE JÄÄNUD EHITAJA KÖÖGIS
Arvo Kassin on uskumatu mees. Ta avastas pensionile jäädes huvi toidutegemise ja kokanduse vastu ning on sellele kirglikult pühendunud. Õpib iga päev midagi uut, vaatab kokandussaateid ja videosid, otsib retsepte ja valmistab perele maitsvaid roogasid. Arvo teeb oma toidutegemistest videod ja laeb need üles isiklikku blogisse ning Facebooki. Tema kokanduslehel „Igast nurgast” on üle 5300 jälgija.

Pikemalt saad Arvo Kassinist lugeda SIIT.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare