Pardifileevrapp ingveri-apelsinikastmega

Kahele

Vaja läheb:

  • 1 pardifilee
  • 1 apelsin
  • 1 sl kadakamarju
  • 4 g ingverit
  • 250 ml apelsinimahla
  • 1 tl apelsinipipart
  • pool küüslauguküünt
  • soola
  • 1 sl lahjat sinepit
  • 500 g salatisegu
  • 20 g punast sibulat
  • 1 mango
  • 50 g taluvõid
  • 2 sl jahu
  • 1 soolakurk
  • 1 nisutortilja

Puhastage pardifilee, pigistage peale apelsinimahla ja supilusikatäis kadakamarju (mõned kadakamarjad võib pooleks suruda, et paremini maitset annaks). Lisage natuke soola ja pipart. Pange filee paariks tunniks külmkappi. Enne kui parti grillida või praadida, peaks see olema toatemperatuuril. Grillige parti mõlemalt poolt ning kui pardi küpsusaste on keskmine e medium, pange see tükk n-ö puhkama. Hiljem lõigake suupärased tükid.

Seejärel valmistage ingveri-apelsinikaste. Selleks pange apelsinimahl koos maitseainetega potti, lisage võid, riivitud ingverit, sinepit ning peeneks hakitud küüslauk. Laske keema ning siis lisage jahu. Kindlasti segage pidevalt, et tükke ei tekiks. Kui kastmes enam tükke ei ole, jätke kaste jahtuma.

Siis rebige salatisegu (rukola, rooma salat, frillice vms) kaussi tükkideks, lisage punane sibul, mangoviilud ja soolakurk.

Nüüd määrige vrapp kastmega pooleldi üle, lisage lisanditega salat ning grillitud pardiviilud. Pange kastet peale! Keerake vrapp rulli ja grillige või praadige mõlemalt poolt.

Kalkunifileeburger peedipesto ja grillitud spargliga.

Kalkunifileeburger peedipesto ja grillitud spargliga

Kahele

Vaja läheb:

  • 300 g Rannamõisa kalkunifileed
  • 2 sl mett
  • soola, pipart
  • 1 sl mahedat sinepit
  • 250 g kooritud ja keedetud peeti
  • 50 g mandlilaaste
  • 90 g parmesani
  • ½ sl õli
  • 1 tomat
  • 2 soolakurki
  • 100 g salatisegu
  • 1 küüslauguküüs
  • 6 minisparglit
  • 2 burgerikuklit või Rukkipala

Majonees:

  • 1 muna
  • 1 küüslauguküüs
  • ½ sl mahedat sinepit
  • 250 ml oliiviõli
  • soola, pipart

Puhastage kalkunifilee, lõigake parajateks tükkideks, lisage natuke mett, soola, pipart, mahedat sinepit. Asetage paariks tunniks külmkappi.

Pärast grillimist lõigake paraja suurusega tükkideks.

Peedipesto valmistamiseks röstige mandlid kuldpruuniks ja laske jahtuda. Pange parmesanilaastud, röstitud mandlid, õli ja küüslauguküüs köögikombaini. Purustage seni, kuni massis suuri tükke enam pole, siis lisage väikesteks kuubikuteks lõigatud peet. Purustage uuesti, kuni on tekkinud ühtne mass. Keetke spargel al dente ning laske jahtuda.

Majoneesi valmistamiseks pange muna, küüslauguküüs, sinep ning maitseained köögikombaini. Mikserdage 20 sekundit, lisage toiduõli ja jätkake samal ajal mikserdamist. Mida rohkem õli lisate, seda paksemaks majonees läheb.

Burgerisai määrige majoneesiga, lisage grillitud kalkunifilee, selle peale pange peedipestot, salatisegu, soolakurki, tomatit ning grillitud spargel.

Peale asetage teine burgerisaia pool, mis on samuti majoneesiga määritud.

Enne serveerimist soojendage burgerisaia grillil või pannil.