Toidublogija Tuuli Mathisen jagab selleks puhuks suvist ja jahutavat pulgajäätise retsepti, milles kohtuvad trendikas Kreeka jogurt ja värsked hooajalised marjad. Üha enam populaarsust koguv kodune jäätisetegu annab igaühele võimaluse luua suvine maius just oma maitse ja eelistuste järgi. Kui spetsiaalseid jäätisevorme kodus pole, võib jäätisesegu panna tahenema ka väiksemasse papptopsi.

Koostisosad:

  • 5 dl Kreeka jogurtit
  • 2-4 sl pruuni suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • värskeid marju ja puuvilju (nt vaarikaid, maasikaid, mustikaid, sõstraid, kiivit vms)
  • jäätisevorme (võid kasutada ka ühekordseid topse)
  • jäätisepulki (tasub kodus kokku koguda mõnda aega söödud jäätiste pulgad)

Valmistamine:

Maitsesta jogurt endale parajalt magusaks kasutades selleks pruuni suhkrut ja vanillisuhkrut. Lao jäätisevormi või –topsi kihiti jogurt, marjad ja puuviljad. Suru jogurt ühtlaseks, nii et vahele ei jääks õhumulle. Lükka vormi keskosasse jäätisepulk ning aseta jäätised sügavkülma vähemalt neljaks tunniks kuni üleöö.

Retsept ilmus 2015. aasta juulikuises ajakirjas Oma Maitse.