Kaks maitsvat võileivaideed külluslikuks hommiku- või lõunaeineks


Kaks maitsvat võileivaideed külluslikuks hommiku- või lõunaeineks
Foto: Tuuli Mathisen

Hommikusöök võib olla sama rikkalik kui peened mitmekäigulised õhtusöögid. Seega võta aega ning premeeri end juba varastel hommikutundidel maitseküllaste einevõileibadega, mis ühtaegu on nii toitvad kui ka tervislikud.

Nimelt on võileibade valmistamisel kasutatud madala suhkrusisaldusega pagaritooteid, mis sisaldavad üle 30% köögivilju. Toidublogija Tuuli Mathisen on nendest valmistanud eriti rikkalikud ning ahvatlevad einevõileivad, mis panevad suu lausa vett jooksma. Saa inspiratsiooni ning valmista endalegi.

Foto: Tuuli Mathisen
Pastinaagi-porgandi palaleivake peedihummuse, grillitud kitsejuustu ja röstitud spargliga
Mahlane peedihummus toimib siin koosluses rikkaliku kastmena. Grillitud või pannil röstitud toekas kitsejuust varustab võileiva küllusliku maitsega ning kiirelt pannilt läbi käinud krõmpsuv spargel annab oma mõnusa tekstuuri ja kevadise maitsega värske nüansi kogu komplektile.

Vaja läheb:

  • 2 Fazer Juurika palaleivakest, soovi korral kergelt röstituna
  • 6-8 sparglivart, vajadusel alumine osa kartuli koorimisnoaga kooritud
  • 2x50 g koorega kitsejuustu
  • 2x2 sl peedihummust
  • värskeid idusid ja tüümiani
  • soola ja pipart
  • oliiviõli
  • sidrunimahla

Peedihummus:

  • 200 g keedetud või ahjupeeti, koorituna ja tükeldatuna
  • 200 g konserveeritud kikerherneid
  • 1/2 tl vürtsköömneid
  • sidrunimahla
  • 1-2 küüslauguküünt
  • soola ja pipart

Valmistamine:

Valmista esmalt peedihummus. Selleks tõsta kõik koostisosad purustajasse või blenderisse ja töötle ühtlaseks. Maitsesta.

Kuumuta ahjus grillelement, piserda kitsejuusturattaid oliiviõliga ja grilli grillelemendi all paar minutit, kuni juust on kreemjas ja kergelt pruunistunud. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja rösti kiirelt sparglit mõne minuti jooksul. Spargel peab jääma krõmpsuv.

Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Võileibade valmistamiseks tõsta alumisele saiapoolikule peedihummust, sinna peale säti grillitud kitsejuust ja tõsta kõige peale sparglid. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga, puista peale värsket tüümiani ja idusid ning serveeri kohe.
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare