KEHA VAJAB RASVA: 50 ideed, mida peekoniga peale hakata

 (3)
Rooskapsa-seeneroog suitsupeekoniga

Peekonist hõrgutiste valmistamiseks saab ideid Ajakirjade Kirjastuse vastilmunud kokaraamatust “Peekoni 50 krõbedat varjundit”. Retseptide autorid on Lia Virkus ja Britt Paju.

Peekon on pikka aega olnud kaalujälgijate hirm ja kinnistatud ebatervislike toiduainete nimekirja. Nüüdseks aga on selgunud, et iga hinna eest pole mõtet toitudes rasva vältida, sest keha vajab normaalseks funktsioneerimiseks nii valke, süsivesikuid kui ka rasvu.

Röstitud lillkapsas toorsuitsupeekoniga

  • 1 lillkapsas (700–800 g)
  • 3–4 küüslauguküünt
  • 150 g inglisepärast toorsuitsu- peekonit
  • 2 sl oliiviõli
  • soola

Hakkige küüslauk ja lõigake peekoniviilud peenteks ribadeks. Tükeldage lillkapsas õisikuteks ning segage läbi peekoni, küüslaugu ja õliga. Laotage küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja maitsestage soolaga. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 20–30 minutit olenevalt õisikute suurusest. Õisikud peaksid jääma meeldivalt krõmpsud.

Mozzarella ja peekoniga täidetud kanafileed

  • 4 kanafileed
  • 8 viilu Rakvere ameerikapärast toorsuitsupeekonit
  • 125 g mozzarella-kirsse
  • 8 päikesekuivatatud tomatit
  • 1 pott värsket basiilikut
  • 2,5 dl vahu- või kohvikoort või kookospiima
  • 2 dl päikesekuivatatud tomati kastet
  • soola, musta pipart

Lõigake kanafileed risti pooleks ja vasardage paksem osa pisut õhemaks. Tehke neisse sisselõigetena taskud ning maitsestage soola ja pipraga. Täitke taskud basiilikulehtede, juustupalli ja päikesekuivatatud tomati ribadega. Keerake iga fileetasku ümber peekoniviil ning vajadusel kinnitage tikuga. Asetage täidetud fileed ahjuvormi.

Mozzarella ja peekoniga täidetud kanafileed

Segage koor ja tomatikaste ning maitsestage soola ja pipraga. Kallake kaste kanataskutele ja küpsetage 200kraadises ahjus 20–25 minutit. Kaunistage basiilikulehtedega ja serveerige aurutatud riisiga.

 

Konkursil "Eesti kauneim maakodu 2017" osalemiseks täida järgnevad väljad:

Kontaktid:

Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare