Kiired suvised söögid. Pool tundi ja valmis!

Saunavorst kartulipudruga.

Suvel on palju tegemist, tahaks kõikjale jõuda ja kõike teha. Igapäevane toiduvalmistamine võtab samuti aega ja nüüd on omal kohal kiiresti valmivad söögid.

Retseptid (munavormid üllatustega, täidetud avokaadod, kiire köögiviljasupp juustuga, kalasupp, triibulised hakkliharullid, kiirjäätis vaarikatest, saunavorst kartulipudruga, juustukastmega üleküpsetatud köögiviljad) on pärit Anne Kersna ja Sirje Rekkori raamatust “Poole tunni toidud”.

Munavormid üllatustega

  • 4 muna
  • 4–6 sl rõõska koort
  • veidi võid
  • soola
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • 150 g soolakala
  • 150 g värskeid šampinjone
  • 1 tl võid
  • kaunistuseks maitserohelist

Määrige võiga neli väikest vormi. Jagage tükeldatud soolakala või tükeldatud ja võis kuumutatud šampinjonid vormidesse.

Munavormid üllatustega.

Seejärel lööge igasse vormi muna ja lisage supilusikatäis koort. Küpsetage suupistet mikrolaineahjus kolm minutit või kuumas praeahjus 10–15 minutit. Kaunistage maitserohelisega ja serveerige.

Täidetud avokaadod

  • 2 küpset avokaadot
  • pasteeditäidis
  • 100 g pasteeti
  • 2 sl majoneesi
  • 50 g värsket kurki
  • hakitud tilli
  • veiniäädikat

Seenetäidis

  • 20 g värskeid šampinjone
  • 4 sl toiduõli
  • 2 tl sidrunimahla
  • 1 salatisibul
  • 1 sl hakitud peterselli
  • 0,5 tl sinepit
  • soola, värskelt jahvatatud musta pipart

Tükeldage seened ning valmistage ette kaste toiduõlist, sidrunimahlast, hakitud sibulast ja petersellist. Maitsestage sinepi, soola ja pipraga ning segage kaste tükeldatud seentega.

Täidetud avokaadod.

Pasteeditäidise tegemiseks segage pasteedi juurde majonees, tükeldatud kurk ja hakitud till ning maitsestage segu veiniäädikaga. Poolitage avokaadod pikuti ja eemaldage kivid. Asetage avokaadopoolikud taldrikule, täitke õõnsused täidisega. Seejärel kaunistage salatilehtede ja maitse­rohelisega.

Kiire köögiviljasupp juustuga

  • 1 l vett
  • 2 lihapuljongi kuubikut
  • 600 g külmutatud köögiviljasegu
  • 100 g sulatatud juustu
  • 8 viinerit
  • hakitud tilli

Laske vesi keema ja lisage sellesse puljongikuubikud. Pange puljongisse köögivili. Tükeldage viinerid ja lisage supile.

Kiire köögiviljasupp juustuga.

Lõpuks lisage supile sulatatud juust, segage, kuni juust on lahustunud. Serveerige hakitud tilliga.

Kalasupp

  • 1 l vett
  • 1 kala- või köögiviljapuljongi kuubik
  • 1 pakk külmutatud kalafilee kuubikuid
  • 500 g (külmutatud) köögiviljasegu
  • ¼ porrulauku
  • soola, sidruni- või valget pipart

Laske vesi keema ja lisage puljongikuubik. Asetage puljongisse köögivili ja kalakuubikud. Keetke supp tasasel tulel valmis.

Kalasupp.

Lisage tükeldatud porrulauk. Vajadusel maitsestage soola ja valge või sidrunipipraga.

Triibulised hakkliharullid

  • 4 hakkliharulli
  • 4 viilu peekonit
  • 4 dl (külmutatud) herneid
  • 1 pakk võikastme pulbrit
  • 2,5 dl piima
  • 100 g võid

Keerake peekoniribad hakkliharullide ümber, vajadusel kinnitage tikkudega. Küpsetage rulle ahjus. Kuumutage herned. Segage kastmepulber külma piimaga ja keetke pidevalt segades 1 minut. Lisage kastmele või.

Triibulised hakkliharullid.

Serveerige hakkliharulle kuumutatud herneste ja kastmega. Kaunistage rediserooside ja maitserohelisega.

Kiirjäätis vaarikatest

  • 250 g külmutatud vaarikaid
  • 1 muna
  • 2–3 sl tuhksuhkrut
  • 1 dl 35% rõõska koort
  • terveid vaarikaid ja väikesi rullvahvleid kaunistamiseks

Pange marjad köögikombaini, lisage muna ja suhkur. Käivitage kombain ja lisage vähehaaval koor. Laske masinal veidi aega käia ning pange saadus sügavkülma.

Serveerimisel jagage jäätis pokaalidesse ning kaunistage tervete marjade ja rullvahvlitega.

Saunavorst kartulipudruga

  • 1 rõngas meelepärast vorsti
  • 1 tomat
  • 50 g juustu
  • 6–8 kartulit
  • 2 dl piima
  • 1 sl võid
  • soola

Pange ahi 225 kraadi juurde soojenema. Lõigake vorstile sälgud sisse. Pange sälkudesse tomatirattad ja juustuviilud. Küpsetage ahjus 10–15 minutit. Keetke kartulid väheses vees pehmeks ja tampige pudruks. Lisage kuum piim, või ja maitsestage vähese soolaga. Pange kartulipuder vorstirõnga sisse ning kaunistage rooga enne serveerimist estragoni­lehtedega.

Juustukastmega üleküpsetatud köögiviljad

  • 1 kg värskeid või külmutatud köögivilju
  • 2 sl võid
  • 3 sl nisujahu
  • 5 dl piima
  • 1,5 dl riivjuustu

Sulatage või, lisage jahu ja kuumutage pisut. Lisage piim ja keetke tasasel tulel pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Veidi jahtunud kastmele lisage riivjuust. Pange köögiviljad kuumakindlasse nõusse ning valage kastmega üle. Küpsetage praeahjus 200 kraadi juures või grillis.

Juustukastmega üleküpsetatud köögiviljad.
Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare