Kohvijoogid annavad häid emotsioone, ja mitte ainult hommikul


Kohv.
Foto: Shutterstock

Aromaatne kosutav kohv võib olla omaette toidukord, kui sellega pisut vaeva näha.

Mõnikord võib magustoidu isegi valmistamata jätta, kui kohvi näiteks vahukoorega serveerida. Kohvisõprade eelistused on erinevad. Mõni hakkab juba ennelõunal muretsema, et tassike kohvi ajab südame puperdama ega lase tõenäoliselt öösel magada. Teine inimene aga võib ka õhtul enne uinumist juua paar kruusi kohvi ning ei kurda unepuuduse üle üldse, pigem vastupidi.

Mõni inimene on harjunud musta kohvi jooma ning leiab, et piima või koore lisamine rikub kohvijoogi täiesti. Teine jällegi jätab joogi kas või joomata, kui ikka piima kohvile valada ei ole.

Kui külmetus kallal ning kurk kipitab, sobib kuuma kohvi sisse segada suur lusikatäis mett ning soojendatud piima. Selline jook toob kipitavale kurgule kindlasti leevendust.

Kui täiskasvanud naudivad kohvi, siis pidupäeval võib lastele kohvi asemel valmistada kakaod. Sellegi joogi saab lisanditega muuta põnevamaks.

Näiteks lisage kakaole lahtiklopitud munakollane, munavalge aga võite vahustada ning serveerimisel tõsta sellest kakaole uhked kohevad mütsid. Vahukoor teeb lastele alati rõõmu. Kaks lemmikut – vahukoor ja kakao – muudavad toreda päeva veelgi meeldejäävamaks.

Kakao ja kohv käsikäes

  • 0,5 l vett
  • 4 sl kohvi
  • 2 sl kakaod
  • 4 sl suhkrut
Seotud lood:

Jook sobib ideaalselt neile, kes sageli ei suuda otsustada, kas juua kohvi või võtta hoopiski tassike kakaod. Nüüd on lahendus olemas, valmistage nii kohvist kui kakaost üks jook. Segage kohv, kakao ning suhkur, lisage natuke kuuma vett ning segage ühtlaseks. Ajage vesi keema, valage segu hulka ning laske keema. Soovi korral võib serveerida sooja piimaga ning joogi peale ka peeneks hõõrutud pähkleid riputada. See on magus turgutus pärast kosutavat lõunasööki.

Ahvatlus kohvist ja vahukoorest

  • 2 kruusi meelepärase kangusega kohvi
  • 100 ml vahukoort
  • 4 sl suhkrut
  • riivitud šokolaadi

Vahustage koor suhkruga, valage kuum kohv kruusidesse ning tõstke neile peale vahukooremütsid. Peale puistake riivitud šokolaadi.

Rammus koor teeb kohvi ainult paremaks. Foto: Shutterstock

Valge nauding

  • 1 tass vett
  • 1 tass piima
  • 2 sl kohvi
  • soovi korral suhkrut

Valage piim kastrulisse ning kuumutage. Teises potis valmistage kohv, selleks puistake kohvipuru külma vette ning ajage keema. Seejärel valage piim kohvi hulka ning kuumutage veel kord. Kellele maitseb kohv suhkruga, võib sedagi lisada.

Šokolaadikohv

  • 100 g šokolaadi
  • 4 tassi kohvi
  • 1 tass piima
  • 100 ml vahukoort
  • 4 sl suhkrut

Sulatage šokolaad piimas, vahustage koor suhkruga. Valmistage kohv ning valage sinna hulka piima ja šokolaadi segu. Kallake jook tassidesse ning serveerige vahukoorega, soovi korral võib kõige peale riivida veel natuke šokolaadi.

Foto: Shutterstock

Munakollasekohv

  • 2 kruusi kohvi
  • 2 munakollast
  • 4 sl suhkrut
  • soovi korral serveerimiseks koort või piima

Tõstke igasse kruusi 1 munakollane ning hõõruge see suhkruga lahti, valage ettevaatlikult juurde kuum kohv ning segage kogu aeg. Kui soovite kohvi juua koos koore või piimaga, võiks sellegi enne kohvile valamist kuumaks ajada.

Topeltkange kohviüllatus

  • 1 tass kanget kohvi
  • 2 sl konjakit
  • 2 sl likööri
  • vahukoort serveerimiseks

Valmistage kohv, valage hulka konjak ning liköör ja kõige peale törts vahukoort. Kuna liköör on magus, võib vahukoore vahustada ilma suhkruta. Sobib ideaalselt turgutuseks, kui külm talveilm on pisut liiga teinud.

Foto: Shutterstock

Kohvipunš

  • 2 tassi vett
  • 1 tass rummi
  • 5 sl kohvi
  • 1 tl suhkrut
  • 2 nelki
  • 1 kaneelikoor
  • 1 sl riivitud apelsinikoort

Tõstke maitseained potti, valage peale vesi, ajage segu keema ning laske 15 minutit maitsestuda. Kurnake maitseained välja ning valmistage vürtsimaitselisest veest kohv.

Lisage valmis kohvile eelsoojendatud rumm ning serveerige kohe.

Loe veel

Täiuslikuks teeb joogi see, kui tõstate lauale ka kausikese vahukoort, kust iga jooja saab kohvile sobiva koguse tõsta. Kes julgemad, võivad maitsestamisel kasutada tšillipipart, lisada natuke musta pipart, muskaati ning vürtsi, ka tähtaniis ei tee paha.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare