Kolm kevadist retsepti
Õuna-sibulasalat
Lõigake kolm magusamat õuna ribadeks ja hakkige kolm suurt punast sibulat. Pigistage õuna- ja sibulasegule ühe sidruni mahl. Hakkige peale pisut piparrohtu, basiilikut ja peterselli. Piserdage salat üle õliga, soovitatavalt spreipudelist – siis jaguneb õli ühtlaselt.
Lisage soola ja pipart ning 2 sl vett. Katke salat kaanega ning asetage 15 minutiks jahedasse maitsestuma.
Kortslehesalat
100 g noore kortslehe peeneks rebitud lehti
100 g peeneks riivitud noort värsket porgandit
100 g hapusid jämeda riiviga riivitud õunu
2 peenestatud küüslauguküünt
hakitud tilli, hakitud õrna lehega peterselli
Käharpetersell sellesse salatisse hästi ei sobi, sest on pisut jäigavõitu. Ka kortsleht ise on pisut jäik. Maitsestamiseks lisage soola, pisut suhkrut ja hapukoort.
Estri heeringatarrend
150 g heeringafileed
2 keedumuna
1 mugulsibul
1 pikk värske kurk
1 sl sidrunimahla
200 g kodujuustu
200 g hapukoort
musta pipart
15 g želatiini, 1 dl vett
Segage želatiin külma veega ja laske paisuda. Keetke munad. Koorige ja hakkige sibul hästi peeneks. Hakkige kurk väikesteks tükkideks. Hakkige ka till. Lõigake heeringas kuubikuteks. Segage kõik koostisained omavahel. Vedeldatud želatiin segage esmalt vähese koguse tarrendiseguga, siis lisage ülejäänu ja segage ühtlaseks. Pange segu vormidesse ja asetage külma tarduma. Heeringatarrend sobib piknikul hästi suupisteks, kuid seda võib pakkuda ka sooja keedetud kartuliga.