Šokolaadipõhi

  • 175 g tumedat šokolaadi
  • 150 ml vett
  • 110 g võid
  • 2 muna
  • 200 g suhkrut
  • 200 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanilliekstrakti

Täidis

  • 6 lehte želatiini
  • 100 ml vahukoort
  • 400 g toorjuustu
  • 150 g suhkrut
  • 100 ml Kreeka jogurtit
  • 2 munavalget
  • 8 Oreo küpsist

Kaunistuseks

  • karamellikastet
  • 10 Oreo küpsist
Kõigepealt valmistage põhi. Pange ahi 160° juurde soojenema ja vooderdage 23 cm diameetriga vorm küpsetuspaberiga. Seejärel sulatage šokolaaditükid koos vee ja võiga ning jätke jahtuma. Segage omavahel jahu ning küpsetuspulber. Vahustage munad suhkruga ning segage juurde šokolaadisegu. Seejärel lisage vanilliekstrakt ning jahu. Valage tainas vormi, küpsetage ja laske jahtuda.
Oreo šokolaadi-juustukook.

Täidiseks pange želatiinilehed veega kaussi pehmenema. Kuumutage vahukoort potis keemiseni.

Pigistage želatiinilehtedest liigne vesi välja ja lisage koorele. Segage lahustumiseni ning jätke jahtuma.

Vahustage toorjuust suhkruga ning teises kausis munavalged tihedaks vahuks.

Lisage toorjuustusegule jahtunud želatiini-kooresegu, siis munavalged ning Oreo küpsise tükid.

Koogi kokkupanekuks lõigake koogipõhi kaheks kettaks. Üks ketas pange küpsetusvormi ning valage kate peale. Katke teise koogipoolega. Jätke kook vähemalt kuueks tunniks külmikusse seisma. Serveerimisel niristage peale karamellikastet ning puistake küpsisetükke.

Kõrvitsa-juustukook

Põhi

  • 1 pakk digestiivküpsiseid
  • 2 sl suhkrut
  • 200 g võid

Täidiseks

  • 60 ml jahu
  • 2 tl kõrvitsakoogi maitseainesegu (vt allpool)
  • 2 tl brändit
  • 450 ml kõrvitsapüreed
  • 800 g toorjuustu
  • 200 ml pruuni suhkrut
  • 150 ml valget suhkrut
  • 5 muna

Kõrvitsakoogi maitseainesegu

  • 1 sl jahvatatud kaneeli
  • 2 tl jahvatatud ingverit
  • 0,5 tl jahvatatud vürtspipart
  • 0,5 tl jahvatatud nelki
  • 0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
  • 0,5 tl jahvatatud muskaatpähkli õisi (kui kodus juhtub olema)
Pange ahi 180° juurde soojenema ja segatud koogipõhja ained küpsetusvormi ning küpsetage 10 minutit. Jahutage maha. Samal ajal segage kausis jahu, kõrvitsakoogi maitseainesegu, brändi ja kõrvitsapüree.
Kõrvitsa-juustukook.

Teises kausis mikserdage toorjuustu, kuni see on mõnusalt kreemine. Hakake järk-järgult lisama suhkruid ning seejärel ka ühekaupa munad. Kõige lõpuks pange juurde kõrvitsasegu ning mikserdage ühtlaseks.

Valage täidis põhjale ning küpsetage umbes 1 tund 25 minutit. Siis lülitage ahi välja, avage veidi ahjuuks ning laske koogil veel sel moel ahjus pool tundi edasi olla.

Jahutage maha ning hoidke külmikus vähemalt kuus tundi kuni üle öö.

Šokolaadi-juustukoogi lõigud

  • 18 täidisega šokolaadiküpsist
  • 60 ml sulatatud võid
  • 30 g sulatatud piimašokolaadi
  • 30 g tükeldatud piimašokolaadi
  • 170 ml vahukoort
  • 400 g toorjuustu
  • 1–2 sl šokolaadilikööri
  • šokolaadinööpe
  • 250 ml vahukoort
  • 2 sl suhkrut
  • 0,5 tl vanillsuhkrut
Katke 22×22 cm vorm küpsetuspaberiga, segage omavahel koogipõhja ained ning valage pannile.
Šokolaadi-juustukoogi lõigud.

Täidiseks sulatage koos šokolaad ja vahukoor. Vahustage kausis toorjuust likööriga kohevaks, lisage vähehaaval šokolaadi-vahukoore segu. Valage see kõik koogipõhjale ning laske veerand tunnikest seista. Raputage peale šokolaadinööpe ning hoidke külmikus vähemalt neli tundi kuni üle öö.

Serveerimisel lõigake tükkideks ning soovi korral pakkuge juurde vahukoort.