KOLM RETSEPTI: Magusad ja šokolaadised hõrgutised, mis ennetavad sügismasendust
Oreo šokolaadi-juustukook
Šokolaadipõhi
- 175 g tumedat šokolaadi
- 150 ml vett
- 110 g võid
- 2 muna
- 200 g suhkrut
- 200 g jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vanilliekstrakti
Täidis
- 6 lehte želatiini
- 100 ml vahukoort
- 400 g toorjuustu
- 150 g suhkrut
- 100 ml Kreeka jogurtit
- 2 munavalget
- 8 Oreo küpsist
Kaunistuseks
- karamellikastet
- 10 Oreo küpsist
Täidiseks pange želatiinilehed veega kaussi pehmenema. Kuumutage vahukoort potis keemiseni.
Pigistage želatiinilehtedest liigne vesi välja ja lisage koorele. Segage lahustumiseni ning jätke jahtuma.
Vahustage toorjuust suhkruga ning teises kausis munavalged tihedaks vahuks.
Lisage toorjuustusegule jahtunud želatiini-kooresegu, siis munavalged ning Oreo küpsise tükid.
Koogi kokkupanekuks lõigake koogipõhi kaheks kettaks. Üks ketas pange küpsetusvormi ning valage kate peale. Katke teise koogipoolega. Jätke kook vähemalt kuueks tunniks külmikusse seisma. Serveerimisel niristage peale karamellikastet ning puistake küpsisetükke.
Kõrvitsa-juustukook
Põhi
- 1 pakk digestiivküpsiseid
- 2 sl suhkrut
- 200 g võid
Täidiseks
- 60 ml jahu
- 2 tl kõrvitsakoogi maitseainesegu (vt allpool)
- 2 tl brändit
- 450 ml kõrvitsapüreed
- 800 g toorjuustu
- 200 ml pruuni suhkrut
- 150 ml valget suhkrut
- 5 muna
Kõrvitsakoogi maitseainesegu
- 1 sl jahvatatud kaneeli
- 2 tl jahvatatud ingverit
- 0,5 tl jahvatatud vürtspipart
- 0,5 tl jahvatatud nelki
- 0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
- 0,5 tl jahvatatud muskaatpähkli õisi (kui kodus juhtub olema)
Teises kausis mikserdage toorjuustu, kuni see on mõnusalt kreemine. Hakake järk-järgult lisama suhkruid ning seejärel ka ühekaupa munad. Kõige lõpuks pange juurde kõrvitsasegu ning mikserdage ühtlaseks.
Valage täidis põhjale ning küpsetage umbes 1 tund 25 minutit. Siis lülitage ahi välja, avage veidi ahjuuks ning laske koogil veel sel moel ahjus pool tundi edasi olla.
Jahutage maha ning hoidke külmikus vähemalt kuus tundi kuni üle öö.
Šokolaadi-juustukoogi lõigud
- 18 täidisega šokolaadiküpsist
- 60 ml sulatatud võid
- 30 g sulatatud piimašokolaadi
- 30 g tükeldatud piimašokolaadi
- 170 ml vahukoort
- 400 g toorjuustu
- 1–2 sl šokolaadilikööri
- šokolaadinööpe
- 250 ml vahukoort
- 2 sl suhkrut
- 0,5 tl vanillsuhkrut
Täidiseks sulatage koos šokolaad ja vahukoor. Vahustage kausis toorjuust likööriga kohevaks, lisage vähehaaval šokolaadi-vahukoore segu. Valage see kõik koogipõhjale ning laske veerand tunnikest seista. Raputage peale šokolaadinööpe ning hoidke külmikus vähemalt neli tundi kuni üle öö.
Serveerimisel lõigake tükkideks ning soovi korral pakkuge juurde vahukoort.