KÖÖGINIPP | Vähem koostisaineid annab toidule puhtama maitse

Foto: Repro

Lia Virkus, Tiina Lebane ja Pille Enden kirjutavad uue kokaraamatu eessõnas, et võtsid raamatuga “Osta 5” vastu väljakutse teha süüa lihtsamate retseptide järgi.

Seetõttu on nad raamatusse valinud retseptid, mille järgi ei ole vaja poest osta rohkem kui viis toiduainet. Lisaks sellele, et nii ei hirmuta retsept pikkusega, pääseb vähemate toiduainetega nende kvaliteetki paremini esile.

Suvikõrvitsa- kodujuustupirukas

  • 4 muna
  • 400 g kodujuustu hapukoorega
  • 100 + 50 g sulatatud võid
  • 2 dl nisujahu
  • 400 g suvikõrvitsat
  • soola ja pipart
  • võid vormi määrimiseks

Kloppige munad lahti, lisage kodujuust, 100 g sulavõid ja jahu. Maitsestage tainas soola ja pipraga. Lõigake suvikõrvitsad koos koorega pikkadeks õhukesteks 2–3 mm ribadeks, või kui soovite mahlasemat pirukat, siis paksemateks 4–5 mm ribadeks. Õhukesi ribasid on hea lõigata juustunoa või juurviljakoorijaga, paksemaid noaga.

Suvikõrvitsa-kodujuustupirukas. Foto: Repro

Pange tainas võiga määritud 24 cm läbimõõduga pirukavormi. Laduge suvikõrvitsaviilud ringina pirukale ja suruge osaliselt taina sisse. Raputage peale soola ja pipart ning niristage üle 50 g sulavõiga. Küpsetage 200kraadises ahjus 40–45 minutit või kuni pirukas on pealt kuldpruun ja krõbe ning seest läbi küpsenud.

Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare