Kinoakoorikus kanaampsud sobivad tervislikuks vahepalaks või ka külaliste kostitamiseks. Retsepti autor on Britt Paju.

Kinoakoorikus kanaampsud

500 g eestimaist broilerifileed
3 sl maitsestamata paksemat jogurtit
2,5 dl kinoat
5 dl vett
3 sl hakitud peterselli
1 tl meresoola
0,5 tl musta pipart

Jogurtidipp

õli praadimiseks (näiteks viinamarjaseemneõli)
2 dl maitsestamata paksemat jogurtit
1 sl külmpress-oliiviõli
1 sl Dijoni sinepit
sorts sidrunimahla
1 sl hakitud peterselli
meresoola

Lõigake broilerifileed ristikiudu pikemateks viiludeks ja need vajadusel veel pikkupidi pooleks, nii et saate umbes sõrmelaiused ribad. Segage kanatükid jogurtiga, maitsestage soola-pipraga ja laske külmikus 2–12 tundi maitsestuda. Laske vesi keema, lisage kinoa ja keetke u 3 minutit. Seejärel keerake tuli maha, katke pott kaanega ja laske 10 minutit seista. Maitsestage soolaga ning segage. Valage kinoa suuremale taldrikule ja laske jahtuda, segage hulka hakitud petersell ja maitsestage vajadusel veel soolaga. Tõstke kana u 30 minutit enne küpsetama asumist külmikust välja. Veeretage fileetükke jahtunud kinoas ja patsutage kinoakate korralikult tükkidele kinni. Kuumutage pannil julge sorts õli ja praadige kanatükke u 4 minutit, vahepeal ettevaatlikult keerates, kuni need on kenad ja kuldpruunid.

Segage kokku kaste ja serveerige kanaampsudega.