LUSTAKAS MAGUSTOIT: Suvised vahvlituutud kurgi-pirnikreemiga

Foto: Kristian Neemela

Suvi on ideaalne aeg veidi lustakate magusroogade katsetamiseks, mida on mõnus näpu vahelt süüa ja mis maitsevad nii suurtele kui väikestele.

Toidublogija Kristian Neemela soovitab selleks puhuks kurgi-pirnikreemiga täidetud vahvlite retsepti, millel on suur võimalus saavutada selle suve absoluutse lemmiku tiitel.

Nostalgiahõngulised lustakad vahvlituutud toovad päikese välja ka kõige vihmasemal päeval. Ning mis kõige parem – kõik see hea valmib ülikiiresti ja vähese vaevaga. Tuutude valmistamisega saavad hakkama ka pere kõige pisemad vahvlisõbrad.

Koostisosad:

  • naturaalne toorjuust 200 gr
  • Valio Gefilus kurgi-pirni keefir 100 gr
  • vahtrasiirup 60 gr
  • vahukoor 50 gr
  • želatiin (pulber) 5 gr
  • krõbedad vahvlid 6 tk

Valmistamine:

Kreemi valmistamiseks sega omavahel toasoe naturaalne toorjuust, kurgi-pirni keefir ja vahtrasiirup. Kaalu väikesesse kaussi 50 gr vahukoort ja 5 gr pulberželatiini ning jäta viieks minutiks paisuma.

Seejärel sulata madalal kuumusel želatiin.

Kui želatiin on täielikult sulanud, lase sel veidi jahtuda ning sega toorjuustu-keefirimassi hulka. Pane saadud segu pritskotti ja täida vahvlikoonused kreemiga.

Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare