MAAKODU RETSEPT: Klassikaline Prantsuse sibulasupp - magus ja tummine
Maailmakuulus klassikaline Prantsuse sibulasupp käib enne serveerimist läbi ahjust, kus supi peale pandud saiaviil ja juust selle veel maitsvamaks muudavad. Sibulasupp on üsna magus ja üllatavalt tummine kõhutäis.
Kõige keerulisem osa selle supi juures on kahtlemata sibulate koorimine ja lõikamine.
- 50 g võid
- 1 kg sibulaid
- 1 tl soola
- 1 sl suhkrut
- pipart
- 2 küüslauguküünt
- 2 sl jahu
- 200 ml valget veini
- 1 l kanapuljongit
- Prantsuse sai, viilutatult
- 140 g Gruyère’i juustu
Koorige sibulad, lõigake need pikkupidi pooleks ja viilutage siis õhukeselt. Kuumutage poti põhjas või, lisage sibulad, sool ja suhkur. Katke pott kaanega ja kuumutage, kuni sibulad on klaasjaks muutunud. Eemaldage kaas, maitsestage pipraga. Alandage kuumust ja hautage sibulaid niikaua, kuni need on täiesti pehmed ja värvuselt kuldsed. Lisage viilutatud küüslauguküüned, laske veel paar minutit haududa ning lisage siis jahu, segage läbi. Lisage pidevalt segades vein ja seejärel puljong, kuumutage keemiseni ning laske umbes 20 minutit kaane all podiseda.
Serveerimiseks eelkuumutage ahi 200 kraadini. Pange supp ahjukindlatesse kaussidesse, katke iga kausitäis viilu saiaga ning puistake peale riivitud juustu. Küpsetage ahjus, kuni juust on sulanud ja kuldne. Serveerige kohe.