• 50 g võid
  • 1 kg sibulaid
  • 1 tl soola
  • 1 sl suhkrut
  • pipart
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 sl jahu
  • 200 ml valget veini
  • 1 l kanapuljongit
  • Prantsuse sai, viilutatult
  • 140 g Gruyère’i juustu

Koorige sibulad, lõigake need pikkupidi pooleks ja viilutage siis õhukeselt. Kuumutage poti põhjas või, lisage sibulad, sool ja suhkur. Katke pott kaanega ja kuumutage, kuni sibulad on klaasjaks muutunud. Eemaldage kaas, maitsestage pipraga. Alandage kuumust ja hautage sibulaid niikaua, kuni need on täiesti pehmed ja värvuselt kuldsed. Lisage viilutatud küüslauguküüned, laske veel paar minutit haududa ning lisage siis jahu, segage läbi. Lisage pidevalt segades vein ja seejärel puljong, kuumutage keemiseni ning laske umbes 20 minutit kaane all podiseda.

Serveerimiseks eelkuumutage ahi 200 kraadini. Pange supp ahjukindlatesse kaussidesse, katke iga kausitäis viilu saiaga ning puistake peale riivitud juustu. Küpsetage ahjus, kuni juust on sulanud ja kuldne. Serveerige kohe.