See kaste on korralikult sidrunise maitsega, roog vajab kindlasti midagi enda kõrvale – näiteks krõbedaid ürtidega maitsestatud ahjukartuleid.

Kahele

  • 2 tükki kohafileed (kui on väiksemad tükid, siis 4)
  • pool sidrunit
  • 1 šalottsibul
  • 4 vart värsket punet (või 1 tl kuivatatud)
  • 1 küüslauguküüs
  • 40 ml valget veini
  • 100 ml kalapuljongit

Viilutage sidrun hästi peenelt, eemaldage seemned, kui neid on. Hakkige sibul ja riivige küüslauguküüs. Kuumutage pannil õli, lisage sidruniviilud ja kuumutage minut-paar.

Lisage pune, sibul ja küüslauk; küpsetage, kuni sibul hakkab muutuma klaasjaks. Lisage vein ja puljong ning kuumutage, kuni kaste hakkab paksenema.

Lisage kastmele kala. Küpsetage kala 5–6 minutit, sellel vahepeal poolt vahetades.

Serveerige ahjukartulitega.