05.01.2016, 19:00
MAAKODU RETSEPT: Lõhega kergemalt uude aastasse
Uusaastalubadused on antud, detsembrikuised suured pidusöömingud möödas. Nüüd tahaks midagi natuke kergemat. Aga miks mitte süüa kala?
FOTO:
Hästi lihtsalt valmiv roog, mis pealegi on väga maitsev. Kala valmib kiiresti, seda ei ole vaja pikemalt marinaadis hoida. Lihtsalt segage segu kokku, määrige kalale ja küpsetage valmis!
Lõhe sinepi ja pruuni suhkruga
Kahele
- 1 sl Dijoni sinepit
- 1–2 küüslauguküünt
- 1 sl pruuni suhkrut
- 1 tl oliiviõli
- soola ja pipart
- 300 g lõhefileed
- serveerimiseks laimi
Puhastage lõhefilee soomustest või eemaldage nahk. Lõigake filee sobiva suurusega tükkideks (2–4). Riivige küüslauguküüned peene riiviga.
Segage väikeses kausis kokku marinaadi komponendid – sinep, õli, suhkur ja küüslauk. Maitsestage soola ja pipraga. Määrige segu lõhetükkidele.
Kuumutage pannil tilk õli ja küpsetage kala keskmisel kuumusel mõlemalt poolt, kuni see on valmis (küpsemise kiirus sõltub kalafilee paksusest). Serveerige kohe, näiteks riisiga.