Lõhe sinepi ja pruuni suhkruga

Kahele

  • 1 sl Dijoni sinepit
  • 1–2 küüslauguküünt
  • 1 sl pruuni suhkrut
  • 1 tl oliiviõli
  • soola ja pipart
  • 300 g lõhefileed
  • serveerimiseks laimi

Puhastage lõhefilee soomustest või eemaldage nahk. Lõigake filee sobiva suurusega tükkideks (2–4). Riivige küüslauguküüned peene riiviga.

Segage väikeses kausis kokku marinaadi komponendid – sinep, õli, suhkur ja küüslauk. Maitsestage soola ja pipraga. Määrige segu lõhetükkidele.

Kuumutage pannil tilk õli ja küpsetage kala keskmisel kuumusel mõlemalt poolt, kuni see on valmis (küpsemise kiirus sõltub kalafilee paksusest). Serveerige kohe, näiteks riisiga.