• 200 g nisujahu
  • 50 g suhkrut
  • 100 g võid
  • 1 munakollane
  • 1–3 sl hapukoort

Täidis

  • 450–500 g riivitud õunu
  • 50 g võid
  • 4 dl kohvikoort
  • 300 g martsipani
  • 1 sl jahu
  • 100 g suhkrut (kui martsipan on väga magus, jätke suhkur lisamata)
  • 3 munakollast
  • mandlilaaste

Pange kaussi jahu ja suhkur, lisage väikesteks kuubikuteks hakitud külm või. Töödelge segu käte vahel puruseks tainaks. Lisage munakollane ja hapukoort, sõtkuge tainas ühtlaseks palliks, vajadusel lisage hapukoort. Suruge tainas võitatud 24–26cm diameetriga lahtikäiva vormi põhja ja külgedele, torgake põhja kahvliga auke. Pange täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Riivige õunad ja martsipan. Kuumutage potis koor ja või, lisage martsipan ja vajadusel suhkur. Kui martsipan on sulanud, eemaldage tulelt, laske natuke jahtuda. Kloppige munakollased jahuga lahti ja niristage pidevalt segades koore-martsipanisegusse. Kuumutage keemiseni ja eemaldage tulelt. Katke koogipõhi riivitud õuntega. Valage peale martsipanisegu, puistake peale mandlilaaste. Küpsetage 200kraadises ahjus umbes 30 minutit – kuni täidis on hüübinud ja kenasti kuldne.