MAAKODU RETSEPT: Traditsiooniline veiselihapuljongist borš

 (1)
Foto: Dagris Punder

Borši võib teha nii lihaga kui ka ilma.

Traditsioonilisel viisil peaks siiski enne veiselihast puljongi keetma, nii saab liha pärast supi sisse tükeldada. Lihtsuse huvides võib loomulikult hoopis puljongikuubikuid kasutada.

  • 2 l veiselihapuljongit
  • 2 keskmise suurusega peeti
  • 0,25 peakapsast (väike)
  • 1 suur porgand
  • 100 g juursellerit
  • 1 sibul
  • 3 kartulit
  • 1 tl äädikat
  • 400 g purustatud tomatite konservi
  • 2 küüslauguküünt
  • soola-pipart, suhkrut
  • õli praadimiseks
  • serveerimiseks peterselli ja hapukoort

Kõigepealt keetke sobival meetodil puljong. Valmistage ette kõik köögi- ja juurviljad, vajadusel koorige ja lõigake ribadeks või kuubikuteks. Kuumutage pannil õli ning selle sees peediribasid koos soola ja suhkruga.

Lisage äädikas ja tomatikonserv – tagab supi ilusa punase värvi. Hautage, kuni peet on pehme. Kuumutage supipoti põhjas (vähese õliga) ribadeks lõigatud kapsas, sibul, seller ja porgand. Lisage seejärel puljong ning keetke, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed.

Seejärel lisage kartulitükid ja ka peet koos vedelikuga. Keetke, kuni kõik viljad on sobiva pehmusega.

Lisage pressitud küüslauguküüned ning vajadusel maitsestage veel soola ja pipraga.

Serveerige hakitud peterselli ja paksu hapukoorega.

Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare