Värvikas ja soovi korral ka vürtsikas tomatisupp võiks küll õhtu särama lüüa. Kui soovite tummisemat suppi, lisage näiteks makarone.

  • oliiviõli
  • 1 sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 punane paprika
  • 400 g purustatud tomateid
  • 250 ml tomatipüreed
  • 2 dl kanapuljongit
  • 1 dl vahukoort
  • soola, pipart
  • kuivatatud basiilikut, punet, aed-liivateed
  • näpuotsatäis tšillihelbeid (kes soovib teravamat maitset)
  • serveerimiseks krutoone

Hakkige sibul ja küüslauk. Kuumutage potipõhjas õli, lisage sibula- ja küüslaugutükid ning kuumutage, kuni sibul muutub klaasjaks. Puhastage ja lõigake paprika viiludeks. Lisage sibulatükkidele, hautage pehmemaks. Lisage tomatipüree ja purustatud tomatite konserv. Valage juurde ka kanapuljong. Maitsestage soola, pipra ja ürtidega.

Soovi korral lisage veidike tšillihelbeid. Keetke madalal kuumusel kaane all umbes 15 minutit, siis eemaldage tulelt ja püreestage supp saumikseriga. Lisage rõõsk koor ja segage läbi. Kui soovite vedelamat suppi, lisage veel koort või puljongit. Vajadusel maitsestage taas.