Parim viis vee hoidmiseks on klaasist või terasest pudelis.

Kõige halvem lahendus on osta pudelivett ja jätta see päikese kätte, kuna lisaks mikroplastikule lekib plastpudelist kuuma käes oluliselt rohkem kemikaale kui külmas.
Kuidas tarbida suviseid värskendavaid jooke tervislikult ja keskkonnasõbralikult?
  • Joo kraanivett. Kui kraanivee maitse ei meeldi, lisa vette puuvilju või maitsetaimi, tulemus on maitsev ja tervislik. Proovida võib maasikaid, sidrunit ja muid puuvilju, värskendav on ka piparmünti või kurgivesi.
  • Osta klaasist või terasest taaskasutatav pudel – valik on lai, kujundused trendikad ja roostevaba pudel kestab aastakümneid. Nii saad jaheda vee kaasa võtta ilma enda tervist ja keskkonda saastamata. Kui peres ei ole väikeseid lapsi, on kõige odavam osta üks klaaspudelis mahl ja seda pudelit korduvalt kasutada. Taaskasutatavad plastmassist spordipudelid ei ole hea lahendus, nendest lekib samuti nii kemikaale kui mikroplasti.
  • Suhkur on halb nii taljele kui keskkonnale. Kõige keskkonnavaenulikum osa limonaadist on roosuhkur, kuna selle valmistamiseks läheb palju vett ja reostatakse keskkonda. Kui soovid magusamat jooki, tee morssi kraaniveest koos suhkruvaba mahlaga. Joogi magustajana võib kasutada ka kodumaist mett, peedisuhkrut või õiglase kaubanduse suhkrut.
  • Tera soola – väga kuuma ilmaga võib veele lisada mõned terad meresoola, see aitab kehal vett paremini kasutada ja hoida.