Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp soovitab kasutada hommikusmuutide valmistamiseks naturaalseid maitsestamata piimatooted nagu maitsestamata jogurtid ja keefirid.

„Valgurikkad hapendatud piimatooted on maheda maitse ja pehme viskoosse konsistentsiga ning sobivad seetõttu hästi erinevatesse smuutidesse kreemja tekstuuri lisamiseks. Piimatoodetes leidub ka hulganisti kaltsiumit ja hommikusöögi osana aitavad need kaasa erksa päeva algusele,“ lisas ta.

Butterfly Lounge baarmenide poolt valmistatud kolm lihtsat smuutiretsept, milles on aukohal eestimaine piimatoodang on hea viis, kuidas selle põneva maailmaga tutvust teha.

Maasika basiiliku tšilli smuuti

  • Valio Gefilus laktoosivaba maitsestamata jogurt
  • Värske tšilli
  • Maasikad
  • Basiilik
  • Jää

Mustika avokaado nektariini smuuti

  • Farmi hapendatud täispiim
  • Mustikad
  • Avokaado
  • Nektariin
  • Jää

Punapeedi maasika smuuti

  • Hellus väherasvane keefir
  • Keedetud peet
  • Maasikad
  • Jää

Kas nautida smuutit klaasist või kausist, on eelistuse küsimus. Miks just kausismuutid vimasel ajal eriliselt populaarsed on, sellest loe SIIT.