Kõige ühtlasemalt saab koored kätte, kui enne koorima asumist lõikate apelsinile noaga jooned peale. Seejärel asetage koored kastrulisse ning valage peale vesi ja keetke 10 minutit. Loputage koori külma vee all ning asetage veel kord 5 minutiks keema. Laske jahtuda ning seejärel lõigake koortel ära liigne valge osa.

Suhkrusiirupi valmistamiseks võtke kaks klaasi suhkrut ja klaas vett, keetke, kuni segu pakseneb ning taldrikule tilgutades ei voola siirupitilk laiali. Siirupit peaks olema parasjagu nii palju, et keemise ajal on koored sellega kaetud.

Asetage ettevalmistatud koored siirupisse ning keetke 30–45 minutit, tõstke küpsetuspaberile hanguma nii, et koored ei ole väga lähestikku, vaid taheneksid omaette.

Keetmisest üle jäänud suhkrusiirupist saab valmistada apelsinisuhkrut. Selleks laske siirupil jahtuda ning seejärel peenestage hangunud suhkrumass kas lihahaamri või saumikseri abil. Katki läinud koored sobivad väga hästi küpsetistesse. Apelsinikommid on head küpsise asemel tee või kohviga maiustamiseks.