RETSEPT: Eriline mustsõstra vürtsikaste liha ja juustu juurde


RETSEPT: Eriline mustsõstra vürtsikaste liha ja juustu juurde
Foto: Shuttersock

Nüüd, kus tõsine mustsõstrauputus on käes, tasub proovida neid ka pisut teistmoodi purki panna.

Vürtsine mustsõstrakaste sobib hästi suupistelauale linnuliha ja juustu kõrvale. Suurepäraseks lisandiks ka talvistele ahjupraadidele.

120g punast sibulat
260g musti sõstraid
40g kuivatatud puuvilju(rosin, dattel, must ploom)
10g õli
25g suhkrut
1sl palsamiäädikat
maitse järgi musta pipart
0,5sl hakitud ingverit

sellest kogusest saab 250g vürtsikastet, seda teades, saab iga perenaine soovi korral koostisaineid omale sobivasse kogusesse korrutada.

Valmistamiseks kuumuta hakitud sibulad õlis, lisa mustad sõstrad, kuumuta veidi ja suru need natuke pudrunuiaga katki. Lisa tükeldatud puuviljad, suhkur, pipar, ingver ja balsamiäädikas. Keeda kõike koos kaane all tasasel tulel umbes 6 minutit ja sulge kuumadesse ettevalmistatud purkidesse.

Säilitada kuivas, hämaras ja jahedas.

Allikas: M. Vesingi, K. Pirs, M. Peterson, Kodused Hoidised, 2012

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare