800g punaseid või valgeid sibulaid
0,75l vett
1,5sl soola
1,5sl suhkrut
1,5sl 30% toiduäädikat
10 tera musta pipart
0,5tl sinepiseemneid

Lõika sibulad kenasti ratasteks.

Marinaadi keetmine

Mõõda välja marinaadi jaoks vajalikud ained. Kuumuta vesi keemiseni, lisa sool ja suhkur. Seejärel lisa terapipar ja sinepiseemned. Lase segu keema. Seejärel lisa äädikas ja ettevaatlikult sibularõngad. Keeda kõike tasasel tulel umbes 5 minutit. Kindlasti eemalda kogu tekkinud vaht!

Tõsta sibulad vahukulbiga ettevaatlikult ettevalmistatud purki, vala peale kuum marinaad ja sulge õhukindlalt. Säilita hämaras ja jahedas.

Allikas: M. Vesingi, K. Pirs, M. Peterson, Kodused Hoidised, 2012

Kaks lihtsat retsepti

"Sibul aias ja köögis", Maalehe raamat

Marineeritud sibul I:

1 1/2 klaasi vett
1 kg sibulate kohta võtta 3/4 liitrit äädikat (5%),
soola
loorberilehti
6-8 tera vürtsi
6-8 tera mustpipart
3-4 nelki
sidrunikoore tükike

Kooritud ja tükeldatud sibul keeta soolaga maitsestatud äädikalahuses poolpehmeks (1/2 klaasi vett ja sama palju viie protsendilist äädikat).
Ülejäänud äädikast, klaasist veest ja maitseainetest keeta marinaad, lasta jahtuda ja kallata nõrutatud sibulatele. Panna eelnevalt kuumutatud purkidesse, kaanetada. Hoida jahedas.

Marineeritud sibul II:

1 kg sibulat
35 g 30% äädikat
35 g suhkrut
20 g soola
üks loorberileht
sinepiseemneid
8-tera mustpipart

Klaaspurki pandud sibulaviiludele valada kuum marinaad, steriliseerida 15-20 minutit ja sulgeda õhukindlalt.