Lahustage pärm vees ning lisage sinna ka sool ja suhkur. Lisage ka jahu – seda peab olema nii palju, et tainas oleks tugev, kuid mitte liiga kõva. Hästi oluline on tainast kõvasti sõtkuda, et see muutuks siledaks ja läikivaks. Jätke rätiku alla umbes tunnikeseks kerkima.

Nüüd kuumutage ahi 250 kraadini ja soojendage ka ahjuplaat. Jaotage tainas pallikesteks ning vormige neist 10–15 cm pikkused ja poole sentimeetri paksused ovaalsed pätsid. Puistake jahuga üle, katke pitaleivad rätikuga ja laske veel kümmekond minutit kerkida. Nüüd pange leivad kuuma ahju ja küpsetage seal 6–7 minutit, et nad oleksid veel üsna heledad, kuid siiski seest läbi küpsenud.

Valmis pitaleibadele tehke küljele sisselõige ning sinna sisse sobib ülihästi näiteks kauaküpsenud ahjupraest rebitud liha koos vürtsika kastmega, küpsetatud kalkuni- või broileriha tükid koos rohelise salati ja majoneesiga, kuid ka hummus või toorsalat.