Just seepärast otsustas tippkokk ja mitmete kokaraamatute autor Angelica Udeküll pakkuda räimesuppi. Tippkokk kinnitab, et supp jääb parajalt köögiviljane, pisut koorene ja kalatükid supis mõnusalt mahedamaitselised, et rõõmustada ka väikeseid toidugurmaane.

Räimesupp kümnele

Vaja läheb:

  • 100 g mugulsibulat
  • 100 g porrulauku
  • 200 g porgandit
  • 40 g võid
    300 g kartulit
  • 2 l puljongit
  • 2 loorberilehte
  • 20 räimefileed
  • 2 spl sidrunimahla
  • 200 ml rõõska koort
  • hakitud tilli

Valmistamine:

Alustuseks haki sibul, porru ja porgand ribadeks ning passeeri need seejärel võis. Seejärel lisa potti puljong ja keeda kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Alles siis haki kartul kuubikuteks ja lisa supile.

Samal ajal kui supp tasasel tulel keeb, maitsesta räimefileed soola ja pipraga ning lisa supile.

Mõni minut enne valmimist, lisa supile rõõsk koor ning maitsesta suppi vajadusel vähese soola, värskelt jahvatatud pipra ja sidurinimahlaga.

Serveeri hõrk supp hakitud tilliga.