Iirisekoogi valmistamises pole midagi keerulist ning selle võib ette võtta igaüks. Isegi kui toiduvalmistamisoskused on algaja tasemel, pole ohtu, et see kook ei õnnestu.
Pange valmis kõik vajalikud toiduained. Kel enam kannatust, võib hakata iiriseid paberist välja keerama. Kokkuleppel, et põske tohib pista vaid ühe kommi, mitte iga teise.
Koogi tegemiseks tuleb vaid ained omavahel kokku segada, ning ahvatlev suutäis ongi valmis. Hea on veel seegi, et koogi võib valmis teha ka eelmisel päeval, aga see maitseb sama hea ka kohe pärast valmimist, kui ei malda isegi jahtumist ära oodata.
Valage koor potti, lisage suhkur ning laske segul vaikselt keeda, kuni hakkab paksenema.
Iirisekook on nii täiskavanute vastupandamatu maiustus kui ka laste lemmik, mida nad ootavad sünnipäevalauale. Kui söögilaua taha istuvad vaid täiskasvanud, võib koogile lisada ka piparmündilikööri.
Tõstke iirised koore hulka sulama ning seejärel ka või. Kui kõik ained on segunenud, lisage maisi-kepikesed ning segage korralikult läbi.

Vaja läheb

  • 400 ml rõõska koort
  • 200 g iiriseid
  • 200 g võid
  • 200 g suhkrut
  • 300 g maisikepikesi
Keetke koorest ja suhkrust hapukoorepaksune segu, lisage sinna iirised ja või ning laske madalal kuumusel sulada. Seejärel valage hulka maisikepikesed, segage ühtlaseks ning valage segu küpsetuspaberile. Vajutage puulusikaga ühtlaseks ning keerake koos küpsetuspaberiga rulli. Soovi korral võib segu tõsta koogivormi, aga siis tuleb vorm enne kilega katta, sest nii on hiljem kooki lihtsam kätte saada.
Valage segu küpsetus-paberile, keerake rulli ja laske sel paar tundi jahedas taheneda.