08.07.2016, 09:30
RETSEPT: Kiirelt valmivad rannakarbid peekoniga
Serveerige rannakarpe näiteks pruuni riisi või pika saiaga, millega saab kätte ka maitsva kastmevedeliku.
FOTO:
- 150 ml kuiva siidrit
- 2 kg rannakarpe
- 4 suurt viilu peekonit ribadena
- pool sibulat
- 6 hakitud salveilehte
- 1 punane õun
- jahvatatud musta pipart
Laske siider suures potis keema, pange sisse rannakarbid, katke kaanega ning keetke 3–5 minutit anumat aeg-ajalt raputades, et kõikide karpide kaaned avaneksid. Kinni jäänud karbid visake ära!
Soovi korral võtke osa karpidest välja ning jätke keeduvedelik alles.
Kurnake vedelik, pange pott koos karpidega pliidile tagasi ning hoidke õrnal tulel. Samal ajal küpsetage peekoniribad koos sibula ja salveiga krõbedaks. Lisage õunatükid ning küpsetage veel 2–3 minutit.
Maitsestage pipraga. Jagage karbid koos vedelikuga kaussidesse ning pange peale peekonisegu.