RETSEPT: Kladdkaka ehk Rootsi šokolaadikook

Jahuvaba
šokolaadikook
Foto: Dagris Punder

See kook on Rootsis väga populaarne ja valmib äärmiselt lihtsalt.

Antud versioon on jahuvaba, samas lisab erilisust kohv. Serveerige kooki kas toatemperatuuril või külmkapikülmalt, koos vahukoore ja värskete marjadega.

Vaja läheb:

  • 250 g võid
  • 250 g tumedat šokolaadi
  • 100 ml kanget kohvi
  • 4 muna
  • 150 g suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • näpuotsatäis soola
  • serveerimiseks vahukoort, tuhksuhkrut, marju

Sulatage või ja selle sees šokolaaditükid. Segage sisse kohv. Teises kausis vahustage munad suhkru, soola ja vanilliekstraktiga heledaks vahuks.

Segage õrnalt sisse šokolaadisegu.Valage segu võitatud ja/või küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse (24 cm) koogivormi ning küpsetage 175kraadises ahjus umbes 45 minutit. Enne sööma asumist laske valmis koogil jahtuda. Serveerimiseks puistake üle tuhksuhkruga.

Foto: Dagris Punder
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare