• 100 g taluvõid või kookosrasva
  • 2 munakollast
  • 0,5 dl kookos­palmi­suhkrut
  • 1,5 dl kookospiima
  • 2 tl küpsetus­pulbrit
  • 2,5 dl mandlijahu

Kate

  • 2 munavalget
  • noaotsaga soola
  • 1 sidruniviilu mahl
  • 1 tl mett
  • 2 peotäit hakitud pähkleid

Kreem

  • 2,5–3 dl kookos­piima
  • noaotsaga vanilli­seemneid
  • 2 tl mett

Vahustage või kookospalmisuhkruga, seejärel lisage munakollased, piim ja jahu koos küpsetuspulbriga. Segage läbi ja katke küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat ühtlase kihina.

Munavalgetele lisage noaotsaga soola ja vahustage elektrimikseriga, vahepeal pigistage juurde sidrunimahl ja vahustage tugevaks vahuks, viimaks lisage vedel mesi ja mikserdage veel mõni sekund.

Määrige munavalgevaht juba pannil oleva taina peale. Raputage vahu peale pähkleid. Eriti meeldiva maitse annavad sarapuu-, pekani- või kreeka pähklid.

Küpsetage 175 kraadi juures 30–40 minutit. Munavalgevaht peaks olema pealt kergelt krõbe. Vajadusel pikendage küpsetusaega ja vähendage kuumust.

Lõigake kook kaheks võrdseks ristkülikuks. Laske jahtuda. Ühele osale määrige peale kreem ja soovi korral ka näiteks toormoosi. Tõstke peale teine kiht.

Kaunistage puuviljade või riivitud šokolaadiga.

Kreemi valmistamiseks vahustage mikseriga kookospiima paksem, tahkem osa, millele on lisatud vanilliseemneid ja pisut mett.


NIPP. 400ml kookospiima-purgi vedelamat osa kasutage koogipõhja valmistamiseks, rammusamat kreemi valmistamiseks.

Rohkem kevadisi gluteeni- ja laktoosivabu gurmeeretsepte leiate maikuu Maakodust, mis on saadaval ajakirjanduse müügilettidel.
Krõbe pähklikook.