24.10.2017, 14:32
RETSEPT | Kuldkollane kõrvitsasai teeb kõhule pai
Kõrvitsad on juba peenralt tuppa toodud või seal, kus öökülma veel olnud pole, tehakse seda peatselt. Sestap on paras aeg kõrvitsasaia küpsetada.
FOTO:
- ¼ l piima
- 50 g pärmi
- 1 tl soola
- 800 g kõrvitsat
- 150–200 g suhkrut
- 150–200 g margariini või võid
- 1 sidruni riivitud koor
- 1 kg jahu
- määrimiseks muna
Leigest piimast, pärmist ja osast jahust tehke vedel eelkergitus. Kõrvitsatükid hautage vähese veega pehmeks ning tampige pudruks. Eelkergitusele lisage leige kõrvitsapuder, suhkur, sidrunikoor ja segage hästi läbi, puistake juurde jahu ning sõtkuge. Sõtkumise ajal lisage poolpehme margariin, või või muu rasvaine. Laske tainal soojas kohas rätiku all kerkida.
Kui tainas on paisunud, voolige piklikud pätsid, millel laske määritud küpsetusplaadil veidi aega kerkida. Lõpuks pintseldage saiad munaga ning küpsetage keskmise kuumusega ahjus 25–30 minutit. Jahtunud pätsidele puistake tuhksuhkrut.