biskviit 3 munast
piparkooke
600 g kohupiimapastat
4 dl vahukoort
maitse järgi suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1–2 sl amaretto’t (soovi korral)
2 purgitäit kompotikirsse
vajadusel natuke kompotivedelikku immutamiseks
Pudistage varem valmis küpsetatud (jahtunud) biskviitpõhi käte vahel väiksemateks tükkideks. Purustage ka piparkoogid.
Nõrutage kompotikirsid. Seejärel valmistage kreem: vahustage vahukoor suhkrutega peaaegu valmis, seejärel lisage kohupiimapasta ja jätkake vahustamist, kuni saate ühtlase kreemi. Soovi korral võib kreemile maitseks lisada näiteks tilga amaretto’t.
Laduge kaussidesse kihiti biskviidi- ja piparkoogipuru. Katke kirssidega, vajadusel (kui on näiteks tarvis kooki varsti serveerida) immutage natuke kompotivedelikuga. Kirsikiht katke kohupiimakreemiga. Korrake sama järjekorda, kuni kauss täis saab. Kõige peale pange veel mõni kirss.
Jätke mõneks tunniks kuni üle öö jahedasse maitsestuma.
Vaata rohkem jõulutoitude retsepte SIIT!