RETSEPT | Lihtne ja tervislik üleööpuder kohupiimaga



RETSEPT | Lihtne ja tervislik üleööpuder kohupiimaga
Foto: Daily lõunarestoran

Naudi hommikusöögi valmistamise asemel magusaid uneminuteid ning õpi tegema putru, mis valmib eelmisel õhtul ja muutub ööga üha maitseküllasemaks.

„Kuigi kaerahelbepuder võisilma või koduse marjamoosiga jääb alatiseks klassikaliseks valikuks, soovitakse üha enam katsetada uute maitsete ja põnevate kooslustega. Pakume võimaluse muuta puder põnevamaks ja tervislikumaks erinevate seemnete ja marjade lisamisega. Koduseks huvitavaks katsetuseks tasub aga proovida üleööputru,“ soovitab Tammsaare Ärikeskuse Daily lõunarestorani peakokk Merlin Sõber.

Üleööpuder ei vaja vedelikus kuumutamist, vaid lihtsalt külmikus seismist ning on trendikaks valikuks alatihti kiirustajatele ning ka tervisesõpradele. Seda võib nautida kiireks hommikusöögiks koduköögis või võtta tööle, kooli või nädalavahetuse piknikule kaasa.

Retseptis kohtuvad väärtuslikud valgud kohupiimast, tervislikud kiudained kaerahelvestest ja vitamiinid marjadest.

Üleööpuder maasikapüreega (1 portsjon)

  • 85 g maitsestamata kohupiimapastat
  • pisut piima
  • 10 g kaerahelbeid
  • 25 g maasikapüreed
  • 3 g mandlilaaste
  • 25 g mustsõstraid, maasikaid või teisi meelepäraseid marju
  • maitseks mett või agaavisiirupit
Seotud lood:

Alustuseks sega maitsestamata kohupiimapasta piimaga ning valmista värsketest maasikatest püree. Seejärel rösti kuumal pannil kaerahelbed.

Võta madal veeklaas või väike kauss ning pane sinna kihiti kohupiimasegu, maasikapüree ja röstitud kaerahelbed. Peale puista mandlilaastud ning jäta ööseks seisma.

Hommikul serveeri kreemine puder mustsõstarde või teiste meelepäraste marjadega. Magusa maitse lisamiseks nirista peale mett või agaavisiirupit.

Loe veel

Telli kohe ajakiri Maakodu ja võida imeline reis suvisesse Peterburgi! Loosis kaks reisi!
Tellima!

 

 

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare