RETSEPT: Lihtsad banaanipannkoogid kaneeli-meekastmega
Kindlasti peaks banaaniga koos käima natuke haput – sidrun või ka näiteks rabarber sobib suurepäraselt, nii ei jää lõpptulemus lääge ja tuim.
- 1 keskmine banaan
- ⅓ klaasi kookoshelbeid
- 1 tl tšiiaseemneid
- 2 muna
- ⅓ tl küpsetuspulbrit
- ⅓ klaasi sooja vett
- 1 sidruniviilu mahl
- näpuotsatäis soola
- praadimiseks oliiviõli
Kookoshelveste asemel võib kasutada juba valmis kookosjahu, aga kui seda pole, peenestage kookoshelbed kohviveskis.
Suruge banaan kahvliga katki, lisage munad, kookosjahu ning teised komponendid.
Lõpuks kallake juurde vesi. Laske 5–10 minutit seista. Segu läheb paksemaks. Vajadusel lisage veel vett.
Tainas peaks pannil pisut laiali valguma. Küpsetage keskmisel kuumusel pisikesed lusikapannkoogid.
Kaneeli-meekaste
- 1,5 sl vedelat mett
- 1 tl jahvatatud kaneeli
- 2 tl sulatatud taluvõid
- näpuotsatäis soola
Kui mesi on tahke, võib kastet hõlpsasti teha veevannil. Selleks asetage kõik komponendid kaussi ja paigutage see teise, kuuma veega täidetud kausi kohale. Segage, kuni moodustub ühtlane mass.
Põnevate gluteeni- ja laktoosivabade hõrgutiste retsepte leiad ka ajakirjanduse müügilettidele jõudnud septembrikuu Maakodust.