RETSEPT: Magus ja tummine šokolaaditort maapähklivõiga

Šokolaaditort maapähklivõiga. Foto: Dagris Punder

Tegu on mascarpone’st tehtud küpsetamata toorjuustuga, mis on ääretult kreemine, siidine ja šokolaadine. Maapähklivõi annab just selle mõnusa soolaka, ja miks mitte öelda, et ameerikaliku nüansi mida vaja.

Tort on küllaltki magus ja päris tummine, nii et hästi sobib suurema seltskonna puhul, sest magusavajaduse rahuldamiseks piisab juba väikesest tükikesest, seda eriti juhul, kui on tegu pigem tagasihoidlikumate magusasõpradega. Boonuseks on muidugi ka suhteliselt lihtne ja kiire valmistamine, ning ei mingit küpsetamist!

NB! Tarretumise pärast pole tarvis muretseda, sellega saab retseptis olev šokolaad suurepäraselt hakkama.

  • 200 g digestiiv­küpsiseid
  • 75 g sulavõid
  • 500 g mascarpone’t
  • 150 g toorjuustu
  • 150 g suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 250 g tumedat šokolaadi (vähemalt 40% kakaosisaldusega)
  • purk maa­pähklivõid (340 g, tükkideta)
  • 125 g tuhksuhkrut

Purustage küpsised ja segage sulatatud võiga. Suruge küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi (24 cm) põhja.

Mikserdage toorjuustud suhkru ja vanilli­ekstraktiga ühtlaseks. Sulatage šokolaad veevannil ning lisage toorjuustusegule, mikserdage ühtlaseks.

Valage toorjuustusegu küpsisepõhjale ja pange vorm korraks külmikusse ootele.

Sulatage maapähklivõi samuti veevannil nagu šokolaadki. Kui pähklivõi on muutunud vedelamaks, lisage tuhksuhkur ja segage ühtlaseks. Valage segu tordile ja siluge ühtlaseks. Laske tordil üle öö külmikus seista.

Sellest, kuidas ise erinevate täidistega pelmeene valmistada, loe märtsikuu Maakodust - kas digivariandist või paberkandjal ajakirjast, mille leiad ajakirjanduse müügilettidelt.

Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare