• 1 keskmine spagetikõrvits

Täidis:

  • jupp vürtsikat või väga vürtsikat eestimaist käsitöövorsti
  • 150 g kanafileed
  • 80–100 g küüslaugupekki
  • 1 väike punane paprika
  • 1 väike roheline paprika
  • 1 sellerivars
  • 1 keskmine sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 6 kirsstomatit
  • maitserohelist
  • soola, pipart

Poolitage kõrvits ja eemaldage pehme sisuosa käe või supilusikaga. Seemned tasub alles hoida ja kevadel mulda pista!

Küpsetage ahjus, lõikepind allpool, 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Kõrvits on valmis, kui kahvliga kraapides moodustuvad mõnusad ja mahlased “spagetiniidid”.

Samal ajal kui kõrvits ahjus valmib, valmistage täidis. Tükeldage kõik komponendid suupärasteks tükkideks. Praadige koostisosi esmalt mõni minut kuumal pannil ja seejärel hautage kaane all umbes 10 minutit.

Viimasena lisage kirsstomatipoolikud. Maitsestage ettevaatlikult soola ja pipraga, arvestades, et vorst ja küüslaugupekk juba annavad maitset.

Täitke kõrvitsapoolikud vürtsika seguga. Segage kergelt läbi, mõned kahvlitäied kõrvitsaniite võib jätta pealeriputamiseks.

Umbes 10 minutit ahjus küpsetamist ühtlustab maitsed. Puistake peale maitserohelist. Kõrvitsalootsikus püsib toit kaua soe ja maitseb mahlaselt!

Rohkem vanaema retseptivihikust pärit retsepte leiad novembrikuu Maakodust, kas digivariandist või paberajakirjast.