RETSEPT: Mõnus sügisene maiuspala - krõmpsuv karamelliküpsis
Kel plaanis taljet hoida, võib need küpsised tegemata jätta. Kes aga tunneb, et üks magus suutäis teeb elu ilusamaks, siis need on just sellised, mida tasub katsetada. Maitse on vastupandamatu ja ka kõige suuremad maiasmokad ei suuda üle kahe pontsaka küpsise korraga ära süüa. Üks maiustus peabki selline olema, et kui oled põsed punni söönud, siis tükil ajal pole isu.
Kodusest muretainast küpsetatud küpsiste asemel võib kiirvariandina kasutada ka poest ostetuid. Kui aga algusest lõpuni ise teha, siis rullige tainas kohe ahju- plaadil laiali, lõigake ruutudeks ning küpsetage 160 kraadi juures 20 minutit.
Karamelliküpsised
1 osa suhkrut
1 osa võid
0,5 tl küpsetuspulbrit
100 grammi tumedat šokolaadi
200 g küpsiseid
Valage suhkur ja või ning küpsetuspulber potti ning sulatage aeglasel kuumusel, selleks kulub ligikaudu 30 minutit. Vaikselt hakkab moodustuma karamell, kuumutage, kuni see on õrnalt pruun. Tõstke pott tulelt.
Jagage küpsised kahte ossa, tõstke peale karamell ning taas kiht küpsiseid. Pistke viieks minutiks ahju ning seejärel valage üle sulatatud šokolaadiga. Lõigake ettevaatlikult ruutudeks ja laske jahtuda.