Ja shimeji seened, nii pruunid kui valged. Tegemist on kobaras kasvava seenega, mis on pärit Jaapanist.

Mõnusa kergelt magusa ja pähklise mekiga seen sobib kasutamiseks suppides, vokkides ja hautistes. Shimeji seeni toorelt ei sööda, need vajavad alati läbikuumutamist.

Mari-Liis pakub välja hõrgu retsepti Miso-nuudlid shimeji seentega neljale.

Retsept:

100 g aasiapäraseid nuudleid (kasuta meelepäraseid)
150 g (1 karp) shimeji seeni
2-3 sl õli praadimiseks
3-4 rohelise sibula vart
musta pipart
Kaste:
4-5 sl nuudlite keeduvett või lihtsalt kuuma vett
2 sl sojakastet (Tamari sojakaste)
2 sl miso pastat

Nuudliroale võib anda lisaks seentele tugeva umami-maitse misopastast ja sojakastmest tehtud kastme abil. Eraldi soola ei ole üldse tarvis lisada. Fermenteeritud sojaubadest misopastat saab kas Piprapoest või Umamist.
Shimeji seened