RETSEPT: Punapeedipirukas kitsejuustuga

Punapeedipirukas kitsejuustuga. FOTO: KAILI EERMA

Igasügisene hittpirukas, mis ei väsi üllatamast.

Peedi magusust võib soovi korral võimendada, kasutades mitte soolast, vaid magusat muretainast.

  • soolast muretainast
  • 500 g keedetud peeti
  • 2 suuremat punast sibulat
  • pundike (6–8 oksa) värsket aed-liivateed
  • 5 muna
  • 150 g paksu hapukoort
  • 200 g fetajuustu
  • 4 sl oliiviõli
  • 4 sl valge veini äädikat
  • 1 sl suhkrut
  • 3 sl vett

Tükeldage sibul, viilutage peedid ning hakkige tüümianioksad. Kuumutage pannil õli, praadige sibulat 3–4 minutit. Seejärel lisage peet, aed-liivatee, suhkur, äädikas ning vesi. Hautage 10 minutit ning jahutage.

Küpsetage tainast koogivormis 10 minutit. Kui kasutate küpsetusherneid, eemaldage need koos paberiga ning küpsetage veel 10 minutit.

Vahepeal segage omavahel munad ning hapukoor. Maitsestage soovikohaselt. Murendage fetajuust ning pange põhjale jahtunud peedisegu ja feta. Valage peale munasegu ning küpsetage 175 kraadi juures umbes pool tundi.

Kaunistamisel pudistage peale veel aed-liivateed.

Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare