Küpsetage kook kas ühes suuremas või mitmes väiksemas südamekujulises vormis.

Soovi korral lisage koogipõhjale kas 2 tl vanillsuhkrut, 1 sl riivitud sidruni- või apelsinikoort või 2 riivitud mõrumandlit (või veidi mõrumandliessentsi).

Koostisained:

  • 2 dl suhkrut
  • 3 muna
  • 50 g võid
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 3 dl jahu
  • 1 dl piima või vett

Täidis

  • 1 dl vahustatud vanillikreemi
  • 1 dl purustatud värskeid vaarikaid
  • 3 sl suhkrut

Kate

  • 1,5 dl vahukoort
  • 30 värsket vaarikat

Pange ahi 175 kraadi juurde sooja. Määrige koogivorm võiga.

Vahustage mune suhkruga 5 minutit. Sulatage või ja lisage piim. Segage need kaks segu omavahel.

Lisage ka kõik kuivained ning segage ühtlaseks tainaks. Valage tainas vormi ning küpsetage, kuni see enam tiku külge kinni ei hakka. Seejärel laske veidi jahtuda ning võtke vormist välja. Lõigake pooleks.

Segage omavahel vanillikreem, suhkur ja marjad ning määrige ühele koogipoolele. Pange teine pool peale. Vahustage vahukoor tugevaks vahuks (soovi korral lisage 0,5 tl vanillsuhkrut) ning katke sellega koogi pind. Kaunistage värskete vaarikatega ning raputage üle tuhksuhkruga.