Traditsiooniliselt on kuskusi serveeritud koos erinevate liha- ja köögiviljahautistega, mis sätitakse kuskusi kuhja peale ehk siis üsna sarnaselt riisi serveerimisele.

Kuskus on muuhlugas tänuväärt salatikomponent. Teravilja lisamine annab salatile mõnusalt teralise tekstuuri ning rikastab toitainetega. Maggi vürtsikas kuskus, mida retseptis kasutanud olen, on eriti mugav lahendus, kuna maitsestamine on juba eelnevalt ära tehtud ning nii ei peagi muud tegema, kui kuskus lihtsalt kuuma veega parajaks paisutada.

Salatisse sobib lisandiks sättida veel karamelliseid ahjuporgandeid, pannil või ahjus kuldse kooriku saanud halloumi juustu ning sätendavaid granaatõunaseemneid. Tervislik ja maitsev soe salat ongi valmis. Selline salat sobib hästi nii iseseisvaks roaks kui ka liharoogadele lisandiks.

Vürtsikas salat kuskusi, halloumi juustu ja karamelliste porganditega

Kogus: kahele

Vaja läheb:

  • 1 purk Maggi kuskussi vürtsidega
  • 2 keskmise suurusega porgandit, sõrmejämedusteks pulkadeks lõigatuna
  • oliiviõli
  • mett
  • jahvatatud vürtsköömneid
  • soola ja pipart
  • 200 g halloumi juustu
  • salatirohelist
  • poole granaatõuna seemned
  • peotäis päevalilleseemneid
  • balsamico kreemi
  • värsket koriandrit

Valmistamine:

Esmalt valmista porgandid. Selleks sega tükeldatud porgand oliiviõli, mee, jahvatatud vürtsköömnete ja soola-pipraga. Aseta 200 kraadini kuumutatud ahju ca 20 minutiks, kuni porgandid on kuldsed. Kindlasti tasub porgandeid vahepeal segada, et nad ühtlaselt pruunistuksid.


Vala kuum vesi kuskusile peale ja lase umbes viis minutit paisuda. Sega ühtlaseks. Prae tükeldatud halloumi juust oliiviõlis mõlemalt poolt kuldseks.

Säti taldrikule salatirohelist, sinna peale laota kuskus koos karamelliste porganditega. Jaota halloumi juust salatile peale, puista lisaks päevalille- ja granaatõunaseemneid. Piserda oliiviõliga, jahvata peale veidi soola ja pipart ja nirista üle balsamico kreemiga.

Lisa ka värsket hakitud koriandrit.