28.06.2018, 13:30
RETSEPT | Suvi purgis ehk maasika-rabarberimoos
Maasikate aeg on täies hoos ja rabarberitaimed juba unustatud. Neid kahte saab ideaalselt ka koos mõnusaks moosiks keeta!
FOTO:
Vaja läheb:
1 kg maasikaid
1 klaas puhastatud, kooritud ja tükeldatud rabarberivarsi
350 g moosisuhkrut
50 ml vett
Valmistamine:
Pane rabarberid ja vesi potipõhja hauduma. Pidevalt segades hauta umbes 5 minutit või kuini rabarberitükid hakkavad lagunema. Lisa tükeldatud maasikad, keeda tasasel tulel umbes 15 minutit. Korja vahtu!
Lisa moosisuhkur, sega hoolega. Lase moos veel paariks minutiks tasasel tulel keema.
Pane moos kuumana sobivatesse, eelnevalt korralikult puhastatud purkidesse ja keera kaaned kohe kinni.
Säilita jahedas ja pimedas.