RETSEPT | Täidetud paprika pimedateks sügisõhtuteks


RETSEPT | Täidetud paprika pimedateks sügisõhtuteks
Foto: Shutterstock

Pikk ja päikeseline suvi on läbi ning ilmselt on nii mõnigi meist pikisilmi oodanud aega, kui saaks teha kaminasse tuld, juua sooja teed ning küpsetada maitsvaid ahjuroogi.

Toidublogija Britt Paju retsept nii on samaaegselt toitainerikas ja mitmekesine.

Täidetud paprikad seente, kikerherneste ja pestoga (neljale)

Koostisosad:
  • 300 g kanafilee hakkliha
  • 100 g metsaseeni
  • 100 g kikerherneid
  • 10 päikesekuivatatud tomatit
  • 4 sl pestot
  • 4 sl riivitud parmesani
  • soola, pipart
  • 1 sl oliiviõli

Lõika paprikad olenevalt kujust kas pikkupidi pooleks või eemalda pealmine varreosa – olenevalt sellest, kuidas paprika paremini püsti püsib.

Piserda paprikad kergelt õliga ja maitsesta soolaga ning küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit või kuni need on pehmenenud.

Samal ajal, kui paprikad küpsevad, haki seened ja tomatid ning kuumuta pannil u 10 minutit jooksul. Lisa hakkliha ja kuumuta veel paar minutit.

Kõige lõpuks sega sisse kikerherned ja sega kogu komplekt pannil läbi. Lisa pesto ja vajuta ca pooled kikerherned kahvliga natuke lömmi.

Sega kõik läbi, maitsesta vajadusel ja täida saadud seguga paprikad. Need võib lausa kuhjaga täita!

Puista peale parmesan ja küpseta 180 kraadi juures veel umbes 20 minutit.

Serveeri koos basiilikuga või peotäie rukolalehtedega.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare