RETSEPT: Täiesti patuvaba šokolaadivaht


RETSEPT: Täiesti patuvaba šokolaadivaht
Foto: Erakogu

Talvel süüakse muust ajast enam rammusaid liharoogasid, hautatud kapsaid ning krõbeda koorikuga vorstikesi. Ja mis sobikski sellist külluslikku menüüd paremini lõpetama kui üks mõnusalt šokolaadine, ent suhkruvaba mousse.

Šokolaadivahust on erinevaid versioone küll munade, vahukoore ja kookoskreemiga, kuid see retsept keerab kõik pea peale ja kasutab kalorikoorma vähendamiseks Alma kreeka jogurtit. Lisaks kohtuvad selles magustoidus šokolaadi kasulikud antioksüdandid ja jogurti probiootikumid ning suhkur jääb riiulisse järgmist korda ootama.

Patuvaba šokolaadivaht, 4-6 portsjonit

  • 250 g tumedat šokolaadi (võimalusel suhkruvaba)
  • 150 ml piima
  • 3 spl kookossuhkrut või vahtrasiirupit
  • 350 ml kreeka jogurtit
  • soovi korral 2 spl lemmiklikööri
  • näpuotsaga soola

Tükelda šokolaad. Vala kastrulisse piim, suhkur ja sool ning kuumuta. Ära lase segu keema! Lisa tükeldatud šokolaad ja sega, kuni viimane on ühtlaselt sulanud. Vaata, et šokolaadi-piima segusse ei jääks liigselt õhumulle.

Teises kausis klopi jogurt kahvliga ühtlaseks massiks, seejärel sega šokolaadiga kokku. Soovi korral lisa maitseks ka oma lemmiklikööri. Oluline on jälgida, et šokolaad ja jogurt seguneksid täielikult. Šokolaadivaht valmis, jaga see 4-6 kausi vahel, kata toidukilega ja pane paariks tunniks kuni ööpäevaks külma.

Serveeri naturaalse vahukoore ja värskete marjadega.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare