Põhi

  • 9 digestiivküpsist
  • 70 g võid
  • Täidis
  • 600 g toorjuustu
  • 2 dl vahukoort
  • 150 g suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
  • 200 g kodujuustu
  • 5 želatiinilehte
  • paar sl kuuma vett želatiini sulatamiseks
  • mustikaid

Kate

  • 3 dl mahla (jõhvika, mustika)
  • 3 želatiinilehte
  • mustikaid

Purustage küpsised peeneks puruks. Sulatage või ja segage küpsisepuruga. Suruge küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud (24 cm) lahtikäiva vormi põhja.

Pange täidise tarvis želatiinilehed viieks minutiks külma vette likku. Vahustage toasoe toorjuust suhkruga, lisage vahukoor ja jätkake vahustamist, kuni saate ühtlase segu. Segage sisse kodujuust ja vanilliekstrakt.

Eemaldage želatiinilehed veest, väänake liigne vesi välja. Sulatage želatiinilehed vähese kuuma veega ning niristage see toorjuustusegusse. Segage põhjalikult läbi ning valage pool segust tordipõhjale, lisage kiht marju ning siis ülejäänud toorjuustusegu. Siluge ühtlaseks ning pange külmikusse tahenema, selleks kulub vähemalt neli tundi.

Kui täidis on tahenenud, valmistage pealmine tarretisekiht. Selleks leotage taas kord želatiinilehti külmas vees, väänake need välja ja sulatage kuumas mahlas. Jahutage mahla, kuni see on umbes toatemperatuuril, aga ei hakka veel tarduma. Katke tort marjadega ning valage peale tarretisesegu. Pange uuesti külma tahenema.