RETSEPT | Tervislikus kuues koorene kanapasta



RETSEPT | Tervislikus kuues koorene kanapasta
Foto: Shutterstock

Kõrge energiaväärtusega roog on heaks võimaluseks peita sinna kasulikke köögivilju ja valgurikast kanaliha.

Retseptis kasutatud täisterapasta garanteerib täisväärtusliku ja toitva kõhutäie, vitamiinidest pungil tomat ja krõmpsuv paprika lisavad kanapastale mahlakust ning basiilik annab roale itaaliapärast maitsenüanssi.

Tänu lihtsale valmistusviisile ja kiirele valmimisajale, on see roog ideaalne kõhutäide pärast väsitavad töö- ja koolipäeva ning sobib hästi ka nädalavahetusel nautimiseks.

Vaja läheb:

  • 300 g täisterapastat
  • 500 g broilerifileed
  • 400 ml 10%-st kohvikoort
  • 1 purk purustatud tomateid omas mahlas
  • 160 g värsket või külmutatud paprikat
  • 1 väiksem sibul
  • 1-2 küüslaugu küünt
  • praadimiseks oliiviõli
  • vastavalt maitsele tšillit
  • soola
  • musta pipart
  • peotäis värsket basiilikut

Valmistamine:

Pane täisterapasta soolaga maitsestatud vette keema. Samal ajal koori ja tükelda sibul, küüslauk ning paprika.

Prae pannil või paksu põhjaga potis kana, lisa sellele paprikasegu ja sibul, lõpuks lisa ka purustatud küüslauk.

Sega eraldi kausis kokku kohvikoor ja tomatikaste ning lisa siis kana ja paprika segule.

Nüüd on aeg ka kastet maitsestama asuda. Julgemad võiksid lisada pisut punast tšillit.

Tagasihoidlike maitsete austajatele piisab mustast piprast ja soolast. Kui pasta on keenud, nõruta see, lisa kastmele ja sega läbi. Serveeri hakitud värske basiilikuga.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare