RETSEPT | Tomati, kuskussi ja mozarellaga täidetud baklažaanid


RETSEPT | Tomati, kuskussi ja mozarellaga täidetud baklažaanid
Foto: Dagris Punder/kollaaž

Baklažaan ehk pommu on suurepärane köögivili, mida saab täita eri täidistega. Tomati-kuskussitäidis valmib kiiresti, vürtsi annab sriracha-tšillikaste.

  • 1 baklažaan
  • oliiviõli
  • soola
  • 1 dl kuskussi
  • 1,5 dl köögiviljapuljongit
  • 4 riba peekonit
  • paar peotäit kirsstomateid
  • 2 sl sriracha’t
  • 50 g mozzarella-kirsse

Lõigake baklažaan pooleks ja eemaldage lusikaga natuke selle sisu, et tekiksid süvendid täidise jaoks. Raputage peale soola ja niristage üle oliiviõliga. Pange 200kraadisesse ahju 10–15 minutiks küpsema. Sel ajal valmistage täidis: paisutage kuskuss kuumas köögiviljapuljongis. Praadige peekon krõbedaks, eemaldage pannilt.

Lõigake baklažaani sisu tükkideks, tomatid poolitage või lõigake neljaks. Kuumutage pannil õli, praadige baklažaanikuubikud, lisage tomatid ja valmis saanud kuskuss, maitsestage sriracha’ga.

Võtke baklažaanipoolikud ahjust välja ja täitke kuskussitäidisega. Kõige peale pange mozzarella’t. Küpsetage veel umbes 15 minutit.

Rohkem retsepte roogade kohta, millega katta suvine toidulaud, leiad juulikuu Maakodust - kas digivariandist või ajakirjanduse müügilettidelt saadavast paberajakirjast,

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare