RETSEPT | Uhke kihilise šokolaaditordi küpsetamiseks polegi vaja hullult vaeva näha

 (5)
RETSEPT | Uhke kihilise šokolaaditordi küpsetamiseks polegi vaja hullult vaeva näha
Foto: Merilin Siimpoeg

Lase tänavu välja oma sisemine meisterkokk ja küpseta jõululaua kaunistuseks uhke šokolaaditort!

Dekadentliku välimusega kõrge tordi valmistamine on tegelikult palju lihtsam, kui tundub ning koostisosade leidmiseks ei pea samuti pooli linna poode läbi sõitma. Võid kindel olla, et külalised jäävad seda hõrgutist meenutama veel pikemaks ajaks.

Koogikontori blogi autor Merilin Siimpoeg õpetab, kuidas see uhke kihiline šokolaadi-mascarponetort valmistada.

VAJA LÄHEB:

Šokolaadikihid

  • 2 muna
  • 150 g suhkrut
  • 120 ml õli
  • 170 ml kuuma vett
  • 70 ml keefirit
  • 200 g nisujahu
  • 4 spl küpsetuskakaod
  • 1 tl soodat
  • ¼ tl soola

Kreem

  • 500 g mascarpone kreemjuustu
  • 200 ml vahukoort
  • 100 g Fazeri valget küpsetusšokolaadi
  • 2 tl vaniljesuhkrut

Kihtide vahele

  • 4 spl hapukat moosi
  • kohvi

Kaunistamiseks

  • värskeid marju
  • 50 g tumedat küpsetusšokolaadi
  • kookoslaaste vms

VALMISTAMINE:

Vooderda kolm lahtikäivat koogivormi (20 cm) küpsetuspaberiga.

Sega kokku jahu, kakao, sooda ja sool. Vahusta teises kausis omavahel munad ja suhkur. Lisa õli, keefir ja kuum vesi. Sõelu nüüd munavahu hulka jahusegu ja sega ühtlaseks. Vala koogitainas 3 eraldi koogivormi. Küpseta 175 kraadises ahjus ca 18-20 minutit. Lase jahtuda ja eemalda vormist.

Seotud lood:

Sulata valge šokolaad vesivannil ja lase jahtuda. Vahusta omavahel mascarpone, vahukoor ja vanill. Lisa sulanud šokolaad ja sega kõik läbi.

Tõsta esimene koogikiht alusele. Tee kahvliga pisikesed augud sisse ja niisuta kohviga. Määri peale ½ moosist ja siis 1/3 kreemist. Tee samamoodi ka teise kihiga. Kolmas kiht niisuta samuti kohviga, määri peale kreem ja kaunista.

Foto: Merilin Siimpoeg
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare