RETSEPT: Üle öö ahjus küpsenud pardikoivad
See retsept on kõikidele neile, kellel kodus puuküttega ahi ja malmpott, sest ainult nii saavad valmis needsamad üle öö ahjus süte kuumusel küpsenud pardikoivad.
See on pisut tummisem ja toitvam pardiroog, mistõttu hästi sobib valmistamiseks jahedal ajal. Ka jõuluaega sobib see retsept suurepäraselt! Roog valmib ilma suurema vaeva ning liigsete ja keerukate komponentideta. Lõpptulemus on aga kiiduväärselt mahlane!
Neljale
- 4 Rannamõisa jahutatud pardikoiba
- soola
- 1 sl vedelat mett
- 1 sl konjakit
- 1 sl mahedat sinepit
- vett
- kimbuke tillivarsi
- kartuleid
Asetage kooritud kartulid malmpoti põhjale (nii palju, et põhi oleks ilusti kaetud) ning laotage peale tillivarred. Maitsestage pardikoibi julgelt soolaga ning pange need ahjuvormi. Niristage peale mesi. Segage konjak ja sinep omavahel ning hõõruge kergelt pardikoibadele. Seejärel valage vormi vett niipalju, et vesi kataks kartulid ning ulatuks vaid kergelt koibade alla. Katke pott kaanega.
Kui toas on ahi köetud, söed hõõguvad ning lõõr kinni, oodake umbes tunnike, et söed pisut “rahuneksid”. Seejärel pistke malmpott ahju sütele ning pange ahi kinni. Hoidke pardikoibasid ahjus umbes 12 tundi.