*90 g jahu

*80 g suhkrut

*näpuotsatäis soola

*0,75 tl küpsetuspulbrit

*50 g oliiviõli

*1 muna ja 3 munavalget

*2 sl vett

*1 tl vanilliekstrakti

*sidrunimahla

Biskviidi tarvis segage ühes kausis kuivained. Teises kausis segage omavahel õli, üks muna, vesi ja vanilliekstrakt ning valage kuivainele, segage ühtlaseks tainaks. Vahustage munavalged tilga sidrunimahlaga tugevaks vahuks. Kloppige kolmandik munavahust tainasse, lisage ülejäänud munavalgevaht ja segage õrnalt läbi. Valage tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpsetage 175 kraadini eelküpsetatud ahjus 10 ̶ 15 minutit. Laske jahtuda, samal ajal valmistage vaarikavaht.

Vaarikavaht

*500 g vaarikaid

*175 g suhkrut

*30 g võid

*3 munakollast

*2 tl maisitärklist

*näpuotsatäis soola

*5 želatiinilehte

*4 dl vahukoort

Kui kasutate külmutatud vaarikaid, sulatage need. Lisage potti vaarikad, suhkur ning või. Kuumutage, kuni vaarikad on täiesti pehmed ja muutuvad moosiks (umbes 5 minutit). Teises kausis segage munakollased maisitärklisega. Eemaldage pott tulelt, kurnake välja vaarikaseemned. Lisage ca poole klaasitäie jagu vaarikasegust munakollastele, segage läbi ning valage kogu segu tagasi potti. Kuumutage umbes minut aega, kuni segu pakseneb. Eemaldage tulelt.

Pange želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Pigistage želatiinilehed liigsest veest kuivaks ja lisage vaarikasegule, segage läbi ja jahutage.

Vahepeal seadke biskviit vormi valmis. Võtke keeksivorm, katke see toidukilega. Lõigake biskviidist sobiva suurusega tükid, et katta nii vormi põhi kui ka seinad.

Vahustage vahukoor ning segage õrnalt vaarikasegusse. Valage segu ettevalmistatud vormi ja pange vähemalt 4 tunniks kuni üle öö jahedasse tarduma.

Katteks

*4 dl vahukoort

*4 tl suhkrut

*1 tl vanillsuhkrut

*vaarikaid